20.9.2014

Matkalasku

Tee alaolevin matkojen matkalasku tällä lomakkeella  ja palauta (laskuta molemmat matkat samalla laskulla). Lue tarinat huolella ja tee pyydetyt lisäselvitykset. Ensimmäisestä matkasta on myös lyhennetty sarjakuvaversio.


1. Paavo Pontevan matka (ensimmäinen matkalasku tästä)

Kokousmatka alkoi klo 6.45 räntäsateessa ja pimeässä. Klo 5:00 nousin lämpimästä sängystäni ja herättelin kohmeisen autoni kotani Aatintie 3:n pihasta Jyväskylästä. Päällikkö oli tavallista paremmalla tuulella ja antoi luvan matkustaa lentokentälle omalla autolla (tarkista kilomaterikorvaus netistä, korjaa lomakkeen kilometrikorvaus jos on tarpeen). Siis ajelin silmät ristissä Tikkakosksen lentoasemalle (tarkista kilometrit internetistä). Parkkeeraus ei tässä maassa tunnetusti ole ilmaista, joten pulitin parkkimaksua 8 € .

Sitten lentämään. Lentomatka Tikkakoski-Helsinki-Vantaa. Lentolipun oli Heli, firman mukavin toimiston neiti, ostanut minulle ja suunnistin lentokoneeseen kaikkien turvatarkastusseremonioiden kautta. Lennon aikana yritin nukahtaa, mutta ei se onnistuntu, kun ensin noustiin ja sitten lasekettiin.

Kentällä oli niin paljon jonoja ja muuta hitautta, että tuli kiire ja oli pakko ottaa taksi. Taksi kuskina oli pyöreähkö levveetä savonmurretta puhuva keski-ikäinen mies, jolla oli keskellä päälakea alkava kalju. Mies puhui tauotta lentoasemalta Pasilan virastotaloon saakka. Minulla oli tavoitteena olla klo 12:00 neuvottelussa vaalean blondin kanssa, jonka nimi ei  pysy mielessäni. Puhelias savolainen taksikuski veloitti matkasta 51,50 €.

Blondin kanssa jouduimme nevottelemaan pitkään ja hartaasti bunkkerin hinnasta. Liian pitkään, taas tuli kiire, ja otettava taksi, jolla matkustin Pasilasta seuraavaan kokoukseen Rantasen Riston luo Hakaniemenrantaan Tätä taksi ajoi nuori nainen, jolla oli kasarikampaus ja hiljainen ääni. Hiljainen hän oli muutenkin, joten sain miettiä tulevaa kokousta rauhassa ja suunnitella nasevat sanakäänteet kannanottooni ympäristölupa-asiassa.  Kasarikampausksella somistettu taksikuski veloitti minulta 21,70 €. 

Hakaniemen rannassa kokous sujui rivakasti. Ripa oli tyytyväinen kokouksesa esittämääni hyvin perustelemaani puheenvuoroon ja halusi tarjota minulle lounaan. Olin tyytyväinen, joskin myös lounaani hyvin ansainnut kokouksessa esittämälläni puheenvuorolla.

Koska kokous oli lyhyt ja ytimekäs, sain blondin venyttämän aikatauluni taas ajantasalle ja metrolla matkustaminen onnistui. Maksoin kännykälläni metromatka Hakaniemenranta - Helsingin rautatieasemalle, nyt en muista mitä se maksoi, mutta tarkista yksittäislipun hinta, jotta saat sen matkalaskuuni oikein.

Sitten rauta-asemalta kohti lentokenttää, joten kiipesin tunkkaiseen täpötäynnä olevaan Finnairin bussiin afrikkalaisen rastapäisen rehevän naisen viereen. Yritin olla mahdollisimman pieni ja toisin kuin vierustoverin, olin luisua tuon tuostakin lattialle. Finnair City Bus maksoin taskussani olleilla kolikoilla, siis matkan Helsingin rautatieasema - lentokenttä (tarkista hinta aikataulusta). Lentolippua puristin kädessäni, se oli siististi pienessä muovitaskussa toimiston Helin pakkaamana.
Kentälle päästyäni valuin ihmisvirran mukana lentokoneeseen, joka oli täynnä sekin. Minua väsytti ja harmitti, sillä kone oli jostain syystä juuri tänään täytetty isoäänisillä ihmisillä. Minulla oli tunne, että en kuulu joukkoon ja pää halkeaa. Jyväskylään pääsin kuitenkin ihan ehjän pään kanssa.

Oma auto löytyi jäisenä Tikkakosken lentoaseman parkkipaikalta. Skarpasin ikkunat, hyräytin Audini käyntiin ja ajoin kotiin Aatintielle. Perillä klo 17.50. Rupesin lämmittämään saunaa.

(Tarkista päivärahan maksaminen verohallinnon sivuilta)

Tässä sama matka sarjakuvana


 2. Matka (toinen matkalasku tästä)

Luennoimaan Jyväskylän käräjäoikeuteen.
Matka alkoi omalla autolla Iisalmesta klo 6:00 työpaikanpihasta Asevelikatu 24:stä. Jyväskylän käräjäoikeudenosoite on Vapaudenkatu 54 (tarkista kilometrit internetistä). Pidin seillä kahden tunnin esitelmän ja sen jälkeen minulla oli tapaaminen Kaikkosen kanssa Jyväskylän tiimiakatetemiassa. Etsi akatemian osoite ja tarkista kilometerit.

Tiimiakatemiassa teimme Kaikkoksen kanssa yhteistyönä laajan selonteon projektioppimiskäytänteistä eri kouluasteissa. Välillä kävimme syömässä ja lounaan maksoin itse. Lounaan jälkeen viimeistelimme selonteon ja laitoimme jakeluun. Sitten ajoin takaisin Iisalmeen ja menin suoraan kotiin. Osoitteeni on Omakotitie 13 (tarkista kilometrit internetistä). Perillä olin 14:45. Nautin mummon tekemän iltapalan ja menin nukkumaan. Seuraavana päivänä oli seminaari Iisalmen kulttuurikeskuksessa, jossa olin esiityjänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti