26.11.2015

Digitalisointi ja arkistointi

TAVOITE: Osata skannaus, laittaa oikeat määritelmät ja lähettää se sähköpostiin. Osaa hakea jaetusta kansiosta skannattua materiaalia, osaa käsitellä sitä vaatimusten mukaisesti ja nimetä sen uudelleen. Osaa tallentaa tiedoston sähköiseen arkistoon ohjeiden mukaan oikeaan kansioon.

TEHTÄVÄ: Käy skannaamassa materiaalia puu kopasta ja laita skannattu materiaali SKANNATTU koppaan. Valitse skannerilta vaihtoehto lähetä itselle ja muut määritykset kohdalleen.

Skannatun materiaalin käsittely. Opettaja tallentaa saamansa materiaalin jaettuun KANSIOON (kirjaudu sinne koulun tunnuksilla)

Tarkista, että dokumentti on oikein päin, ellei ole niin käännä:


Tarkista, että dokumentti on riittävällä tarkkuudella otettu ja laatu on riittävän hyvä. Laita näkymä 100 % ja tarkista, että pystyt lukemaan kaiken ja ettei dokumentista puutu osia.

Ellet pysty tai dokumentista puuttuu osia, etsi vastaava artikkeli SKANNATTUJEN laatikosta ja siirrä takaisin puulaatikkoon skannattavaksi uudelleen. Kiinnitä liimalappu ja kirjoita, että skannattava uudelleen. Vaihda jaetussa kansiossa viallisen tiedoston nimeksi TUHOAx, jossa x on seuraava järjestysnumero.



Mikäli skannaus laatu on ok. Anna tiedostolle oikea nimi (A-Z ja 0-9 ei välilöyntiä _) ja tallenna se oikeaan paikkaan sähköiseen ARKISTOON (kirjaudu omilla tunnuksilla). Muuta skannatun tiedoston nimeksi ARKISTOITU_zzx, jossa zz on nimikirjaimesi ja x järjestysluku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti