9.11.2015

Kysely ja analyysi

1 TEHTÄVÄ

TAVOITE: Ymmärtää Prezin mahdollisuudet tutkimustulostan esitystyökaluna. Saada vinkkejä/ajatuksia oman kyselyn aiheeseen.

ORIENTAATIO: Selaa prezejä vaikka hakusanalla tutkimus, analyysi, tutkimustulos tms. aiheella, joka sinua kiinnostaa.

POHDINTA: Mieti mitä sinä haluat tutkia sekä miltä haluat oman pretzisi näyttävän?

TEHTÄVÄ: Kirjoita selauksesi herättämiä ajatuksia blogiisi.

PALAUTUS: Blogin postauksen linkki Moodleen.

2 TEHTÄVÄ

TAVOITE: Osaa asettaa mielekkään tutkimushypoteesin (olettamuksen) opiskelusta, harrastuksesta tai omasta alastaan. Hypoteesi on olettamus tuloksesta taustatietojen, muiden tutkimusten tai oman kokemuksen pohjalta. Se voi olla esim. että unenmäärä on suoraan yhteydessä onnellisuuden määrään. Sillon kysyt unenmäärää ja vastaajien onnellisuuden astetta voit myös kysy vaikuttaa heidän kohdallaan unenmäärä onnellisuuteen ja miten se vaikuttaa.

Osaa laatia siihen yksiselitteisiä analysoitavia kysymyksiä. Osaa tehdä kyselylomakkeesta edustavan näköisen. Osaa julkaista kyselyn ja hankkia siihen vastauksia riittävästi, jotta kyselyanalyysin voi tehdä. Osaa käyttää lomakkeen omia analyysityökaluja tarkoituksen mukaisesti ja tehdä päätelmiä. Osaa myös tarvittaessa tehdä lisää analyysiä taulukkolaskentaohjelmaa hyödyntäen. Osaa analysoida vastauksia. Osaa rakentaa analyysistään esityksen, jossa on kaavioita. Osaa tehdä kaavioista selväsanaisia päätelmiä, sekä esittää päätelmät Prezi esitystyökalulla tarkoituksen mukaisesti ja johdonmukaisesti.
 
POHDINTA Mikä on opiskeluun, harrastukseen tai alaan liittyvä hypoteesi, jota haluat tutkia? Ketkä kysymykseen vastaavat, miten heidät tavoitat? Montako ihmistä on kohderyhmässäsi? Arvioi kohderyhmäsi määrän perusteella, vastausta tarvitaan, jotta voidaan tehdä päätelmiä hypoteesisi totuudesta (totta/tarua)?

3 TEHTÄVÄ LOMAKE JA OHJE

a) Kirjoita suunnitelma blogiisi? Mikä on hypoteesisi? Mitä kysyt? Keneltä kysyt? Miten saat riittävästi vastauksia (yli kymmennen vähintään)?

b) Tee lomake Googlen tai Microsoft Forms lomaketyökalulla. Laita lomakkeen asetukset ja vahvistussivun vaihtoehdot kuntoon. Vähintään viisi kysymystä, jotka ovat merkityksellisiä tutkimasi aiheen kannalta. Pidä huoli, että kysymykset ovat selkeitä ja yksiselitteisiä. Testaa kysymyksesi yksiselitteisyyttä vertaisellasi, ennen lomakkeen julkistamista.

c) Tee ohjeet (kuvitetut tai videoidut) Googlen forms tai Microsoft Forms työkalun käyttöön. Ostoita ohjeiden avulla, että ymmärrät monivalinnan ja valintaruutujen eron, sekä että osaat käyttää asteikkoa tai ruudukkoa. Käsittele ohjeissa myös lomakkeen asetuksien asetukset ja selosta vahvistussivun vaihtoehtojen merkitykset.

Kysymystyypit
PALAUTUS Laita suunnitelma ja ohjeet blogiisi. Upota kysely blogiisi. Julkaise kyselysi linkki tämän postuksen kommenttiin, jotta muut pääsevat vastaamaan.

4 TEHTÄVÄ ANALYYSI

Analysoi tulokset.Tee yhteenvetoesitys (Prezillä). Esitä hypoteesi, ja analysoi kyselyn tuloksia. Kuvita analyysisi aiheeseen sopivasti.

PALAUTUS: Upota Prezisi blogiisi.



MALLI LOMAKKEESTA:


1 kommentti: