11.11.2015

Lomakesarja

TAVOITE: Osaa tehdä sekä Excelillä, että Wordillä. Osaa tehdä paperille tulostettavia lomakkeita sekä täytettäviä lomakkeita.

ORIENTAATIO: Tutustu näihin lomakkeisiin. Etsi netistä itsellesi sopivia ohjeita (tekstiä ja/tai videota), Word ja Excel -lomake luodaan. Lomaketyökalujen käyttöohjeita

POHDINTA: Mihin kohtaan sopii valintaruudut, valintanappi, yhdistelmäruutu (= alasvetovalikko). Miten konella täytettävä poikkeaa tulostettavasta? Miten voi hyödyntää lomaketyökaluja mahdollisimman tehokkaasti?

TEHTÄVÄ:

1. Tee YKSI TULOSTETTAVAT lomakkeet (kolme). Tee SAMA LOMAKE sekä taulukkolaskennan ohjelmalla esim. Excel ja tekstinkäsittelyohjelmalla esim Word. = YHTEENSÄ 2 lomaketta ja kaksi tiedostoa. (Halutessasi lisä harjoitusta voit myös tehdä kaikki)

VAATIMUS: pidä huoli, että kukin lomake tulostuu vain yhdelle paperille. Tarkasta, että se on julkaistu niin, Julkaise niin, että pääsen tarkastelemaan (avaamaan, testaamaan täyttöä ja tarkastamaan tulostusasettelun)

2. Tee MYÖS YKSI TIETOKONEELLA TÄYTETTÄVÄ lomakkeet Wordillä ja/tai Excelillä. Käytä hyväksesi Valintanauhan - Kehitystyökalut .- Lomakeohjaustyökaluja

VAATIMUS: Ohjaa lomaketyökalujen avulla lomakkeen käyttäjää täyttämään lomake. Lomakeen ulkoasun voit suunnitella kokonaan erilaiseksi, kuin alkuperäinen paperille tulestettava. Suojaa lomakkeiden täyttöä niin, että käyttäjä ei voi muuttaa tekstejä tai asettelua. Excel lomakkeessa mieti, mitä laskukaavoja voit sijoittaa valmiiksi lomakkeeseen.

PALAUTUS: Palauta blogiisi ja testaa, että sähköisen lomakeen pystyy täyttämään sähköisesti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti