9.11.2015

Arkistointilaitos ja digitaaliset arkisitot

Arkistointilaitos

TEHTÄVÄ 1
ORIENTAATIO TAVOITE: Tuntea Arkistointilaitoksen palvelut. Katso video:


 Arkistointilaitoksen oma videokanava

TEHTÄVÄ kerro omakohtaisia ajatuksia arkistointilaitoksesta ja sen tarjomista palveluista. Voit käyttää Prexiä, Popplettia, Äänitiedostoa tms.

Digitaalinen arkisto


TAVOITE: Osaa etsiä tarvitsemaansa tietoa arkistointilaitoksen virallisilta sivuilta. Osaa käyttää hyväkseen sivun omia etsitoimintoja. Osaa lukea ja ymmärtää kieltä, jolla sivut on kirjoitettu. Osaa käyttää hyväkseen neuvonta ja konsultointi palvelua tarvittaessa. Tietää mihin maakunta arkistoon meidän alue kuuluu ja mitä maakunta-arkistossa säilytetään. Osaa kirjoittaa ohjeet yhdistykselle aiheesta Sähöinen arkistointi ja materiaalin digitalisointi.

POHDINTA: Mitä tulee tietää, kun arkistoja digitalisoidaan? Mitä maakunta-arkistoissa säilytettään, voiko yhdistykset toimittaa maakunta-arksitoon aineistoa säilytettäväksi?

TEHTÄVÄ:

A) Tutki arkisto.fi -sivustoa. Kuinka organisaatio voi siirtyä sähköiseen asiakirjojen säilyttämiseen? Etsi tietoa myös asioista, joita listasimme. Kirjoita blogiisi muisiinpanot, joiden perusteellaa osaat laatia ohjeet sähköisestä arkistoinnista yhdistykselle. Käytä kansanomaista kieltä ja kuvia.

B) Ottaako maakunta-arkisto säilytettäväkseen yhdistyksien materiaalia? Mihin maakunta-arkistoon iisalmelaisten dokumentit kuuluvat?


C) Kirjoita yhdistykselle OHJEET valitsemallasi työkalulla aiheesta Sähköinen arkistointi, väliotsikot Perustaminen, Digitalisointi, Nimeäminen ja kansionti, Arkistoluettelon tekeminen.

D) Jäikö joku epäselväksi? Tutki arkistointilaitoksen neuvonta ja konsultointipalvelua. Laadi epäselvistä kohdista sähköpostiluonnos blogiisi ja ota selville, mihin osoitteeseen se pitäisi lähettää. 

Vihje: käytä hakusanana sähköinen säilyttäminen
Sanasto, jos kieli on vierasta

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. http://maesankoulu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. http://veronicanopiskelublogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. http://kiahuttunen.blogspot.fi/2015/11/arkistointilaitos-ja-digitaaliset.html

    http://kiahuttunen.blogspot.fi/2015/11/arkistointilaitos-ja-digitaaliset_11.html

    VastaaPoista